Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2008:author_kral_sumavy

aks2008.jpg

150 km v mrazáku

Author Král Šumavy 2008

13. 9. 2008

Po roční pauze (AKŠ 2008) jsme dali před Sudetami přednost silniční náloži a~zpětně se dá říct, že to byla dobrá volba. Už v~pátek bylo veselo, mozky předčasně zasažené starťákem nás nenechaly napospas, takže jsme si společně s Kralupáky v~uytování ve škole užili zábavy dosyta.

Nad ránem se do mrazivé noci vydala skupinka dvěstěpadesátkařů: Marry, Daf, Vojen. Už v~půl sedmé je očekával průjezd startovní branou. Nás tu dobou čekala ještě hoďka spánku, příprava a~hurá na devátou do té samé startovní brány.

Předpověď nás varovala, ale zimu si člověk v~teple těžko představí, navíc jsem si během čekání na startovní výstřel knokoutoval zip u vesty, takže nezbylo než si ji alespoň zastrčit pod dres. Tentokrát to ČHMU vyšlo, zima (mi) byla ukrutná, oblačnost se dostavila taky, mrholení jakbysmet a~po první občestvovačce jsem umrzal jako už dlouho ne. Samořejmě Šnekouš, který umrzá vždy a~všude umrzal, taky, vážně peklo. Za půlkou závodu se už obloha roztrhala a~dalo se to vydržet, ale i~na prudkém slunci bylo chladno a~vítr to nijak nevylepšoval.

Letošní trasa bylo oproti té, kteoru jsme jeli v~roce 2006, mírně pozměněna. Místo Kochánova se bylo třeba vydrápat na jiný kopec a~odpadlo i~nečekané prodloužení před cílem v~Klatovech. Celkově jsme tedy naměřili o~cca sedm kilomterů méně, i~kopec místo Kochánova mi přiapdal o~trochu snažší, minimálně vedle něj neležel koberec 8-)

Závod pro nás začal poněkud překvapivě, protože na cca 5. km jsme byli lehnuti, nějaký zoufalec se nespokojil s~myškou, ale přidal rovnou brzdu. Naštěstí jsme se moc nevyřídili a~rychle jsme pokračovali. Až do první občestvovačky jsme se mírně přetahovali s~tandemem se dvěma pány, ty ale neměli zálusk na náš výkon, takže už jsme je dále nepotkávali. Podle startovky a~fotek to vypadá na ještě jeden tandem, ale kdo ví. Po rozmrznutí ve stoupání na Kašperské Hory už se jelo lépe a~v~podstatě to vydrželo až do konce, jako vždy jsme pokecali s~pár kolemjedoucími, prostě prima výlet, jen v~mrazáku s~průvanem.

V cíli na nás čekala polívka a~těstoviny, Peťa, Zuzka a~Dafík s~Marrym, zbytek se ještě trochu zasekl na trati a~ve výdeji jídla, takže jsme je jen pozdravili mobilem a~uháněli ku Praze. Pěkný výlet, moc pěkný, bude na co vzpomínat.

nakole/2008/author_kral_sumavy.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: kacka