Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2009:big-race

Big Race

7. 6. 2009

„Jednou si dole jednou nahoře“, dalo by se říci. Loni pěkný závod nám letos ukázal, že i~když se člověk postaví smůle, ona mu to nakonec vrátí. Ale ani tak není čeho litovat, závod je to jistě zajímavý a~když to půjde, nebude těžké se vrátit.

Další info

Big Race je jednorázová silniční klasika s docela dlouhou tradicí, ve které se utkává už několikátá generace závodníků. V~čele stojí milý, leč mírně zmatený Anotnín Mittlebach a~dává všanc své úsilí, které je jistě nemalé. Člověk to holt nesmí brát moc vážně … 8-)

Pro nás neděle začala už v~půl šesté ráno, protože po šesté jsme museli vyrážet a~stíhat autobus v~7 hodin v~Unhošti. Do něj jsme se natlačili nejen my, ale i~Bulda s~Květou, kteří měli trošku namále. Start od golfového hřiště u~Karlových Varů proběhl za sucha a~velmi ostře. Ze zúčastněných 4 tandemů vyrazil dopředu hlavně Jirka Chyba s Markem, a~to takovým tempem, že na něj nebyla moc šance dosáhnout. Navíc nás drobně zblokoval odpadlík z~právě se formujícího balíku, takže jsme vzali rozum do hrsti a~jeli si svoje tempo. Ne však na dlouho, na 10.~km jsme jeli po prázdném předním kole. Po výměně, během které jsme se propadli až za auto s~nápisem konec závodu, už nezbylo, než jet podlahu. Ještě jsme jednou dofukovali a~pak už jen jeli a~jeli. Ani déšť nás nezastavil… Kolem půlky trati jsme dojeli v té době jedoucí 3.~tandem a pokračovali dál, co to šlo. Zhruba na 70. jsem dojeli i~druhý tandem, který se za nás zavěsil a~visel. V~té chvíli přišla další epizodka, když nám ulétla lepivka, téměř nesnědená… Náhrada müsli tyčkou byla sice vítaná, ale přeci jen, lepivka je lepivka. Něčím takovým k~nám byl asi také přilepený druhý tandem, i~když jsme svěsili nohy tak nestřídal a~hezky se za námi vezl, klidně si i~přibrzdil, hlavně nevyjet na vítr. V~této společnosti jsme dosvištěli do cíle, kde k našemu naprostému překvapení ti ubožáci za námi nastoupili, konkrétně cca 5~m před cílem a~urvali tak druhé místo. Ani se neobtěžovali si s~námi v~cíli podat ruce … to zamrzí. S~naším výkonem můžeme být ale spokojeni, i~přes defekt jsme si vylepšili loňský čas. Tečku za vším udělal pak pořadatel, když k našemu překvapení vyhlásil jen 1.~tandem, který pro jistotu vyhlásil i~jako vítěze mužské kategorie (Chybič totiž podrtil úplně všechny v čase 2:11…).

Takže smíšené pocity… pevně doufám, že nikdy nebudeme jezdit tak, abychom museli vyhrávat podobně srabácky :-( Jirkovi s~Markem držíme palce a těšíme se na další klání s nimi. No a samozřejmě gratulace Květě, která si zajela pro první místo :-D

96.7 km, průměr 36.4 km/h, max. 74 km/h, čas jízdy 2:39:03, čas v cíli 2:48:??

Fotky

Profil z loňska

nakole/2009/big-race.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: kacka