Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2009:drevniky

drevniky.jpg

MČR Tandemů - silnice

21. 6. 2009

Sobota nám netradičně vyšla volná, takže jsme jako na trní netrpělivě očekávali neděli. Na tu připadlo silniční klání u~obce Drevníky, jehož součástí bylo MČR tandemů tělesně postižených, kterého se ovšem mohly zúčastnit posádky nepostižené a~to bylo něco pro nás.

Na startu se kromě ostatních pár desítek účastníků „normálního“ závodu sešla i~konkurence 9 tandemů, kromě nás samí chlapi (alespoň na pohled 8-)). Čekalo nás kolem 80 kilometrů ve třech okruzích, v~každém kolem 300~m stoupání + na konci ještě 100 výškových metrů do cíle.

Kromě nás a~Chybiče s~Markem, kteří nás ostatně na závod upozornili se mezi tandemy ukázali i~borci ze Slovenska, vč. reprezentace. Na startovní lajně jsme se ještě lehce poškádlili, nechali se od startérky přepočítat a~už se jelo. Prvních pár metrů patřilo nám, ostatní nám velkoryse ponechali místo v~záři reflektorů, ale už v~prvním kopci se šlo ze sedel a~balík nám zmizel za horizontem. Jistili jsem v~té chvíli 3. místo, ale jen chvilku, na konci prvního výrazného stoupání kolem nás projel ještě bajkový tandem, čímž jsem se ocitli mimo bednu. Začali jsme je tedy v~rámci plánu „nepřepálit start“ sjíždět. Pomalu postupně se to dařilo a~v~závěru okruhu bylo hotov. Mezitím se u~nich utvořila malá skupinka odpadlíků, kteří se vděčně vezli v~závětří, kterého je za tandemem spousta. 2. kolo tedy bylo opět ve znamení pozice 3, mimochodem, poměrně zajímavé bylo, že jsme cca 2x těžký tandem dojížděli z~kopce a~ne do kopce, jak tomu obvykle bývá. Ve skupince jsme tedy pádili 2. kolo, do kopečka jsme trošku odpadávali, po rovině trošku táhli, idylka. Třetí kolo ještě nezačalo a~situace se zkomplikovala, za zadu nás totiž místo oranžového MTB dojel modrý silniční tandem ze Slovenska (jejich národní kolegové se vpředu přetahovali s~Chybičem), který nám to dosti výrazně dával ve sjezdech, ale naopak se stoupáním byl na štýru. Takže při nájezdu do 3. kola to bylo poměrně zajímavé, před námi tandem, který nám ujížděl ve stoupání a~za námi chrti, kteří to mají zmáknuté s~kopce dolů. Paráda 8-O

V~posledním kole už to šlo hodně na krev, oranžáda před námi se postupně vzdalovala, občas se na chvíli objevovala a~zase mizela a~odzadu jsem čekali, kdy si nás poddá modrá sjezdová raketa. Sil už nebylo nazbyt, takže si nás raketa skutečně podala. Mírně nám před druhou vlnou na okruhu odskočila, pak ale špatně zahnuli, a~než se otočili (odolali jsem pokušení a~zavolali jsme na ně), už jsme opět byli před nimi. V~posledním stoupání to byl kouzelný pohled, před nám se téměř na dosah potácely 3 tandemy, oranžový, nějaký úplně neznámý a~dosud neviděný a~modrá SK raketa, která nás ve sjezdu dotáhla. Podařilo se nám předplazit i~raketu i~neznámý tandem (později se ukázalo, že zápasí teprve s~2. kolem). Na oranžový už jsme jen mohli zezadu zamávat, ale to by byla chyba, jen co se svah zmírnil do rovinky a~sjezdíku, opět tu byl modrý prudič a~začal předstírat spurt do posledního vršku, ale naštěstí to bylo spíše zbožné přání pilota, zadní jezdec už neměl kde brát. U~nás to bylo podobné, jen jsem unaveně udával rytmus, aby Šnekouš mohl pěkně pravidelně zabírat, na víc už jsem neměl. Nakonec jsem tedy a~tak odrazili a~vyloženě vysátí jsme dosedli na bramborové místo. Paráda :-D

Vyloženě moc pěkný a~precizně zorganizovaný závod. Trať více než spravedlivá, pěkně vybraná, jen snad místy dost rozbitý povrch a~ty 3 retardéry mi navodily pocit, zda jsme se nedali na cyklokros. Žádné schody jsme ale nevybíhali, takže nedali!

74~km, 2:36:37, nastoupáno 1166~m, průměr 30,3~km/h, 4. v~kategorii (9 zúčastněných tandemů)

Fotky naše

Fotky odjinud

Comming soon

Trasa na Everytrail

Přejít přímo na EveryTrail


nakole/2009/drevniky.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin